Voorwaarden Buitenritten

Paardrijden bij PaardenRijk is op eigen risico. Wees je er bewust van dat paardrijden en omgang met paarden risico’s met zich mee brengt.

Verplicht te dragen:  Een geschikte paardrijcap (te leen). Het dragen van een bodyprotector t/m 17 jaar (te leen). Lange broek en dichte schoenen of laarzen.

Na ontvangst van de reservering wordt de reservering getoetst om te bepalen of de aangemelde ruiters met de beschikbare paarden mee kunnen rijden op de gekozen datum en tijd. Pas na bevestiging vanuit PaardenRijk en na betaling via een betaalverzoek die je dan via de mail ontvangt is de reservering definitief.

Let op! Voor ruiters met niveau onervaren is het enkel mogelijk een privérit te reserveren. Ruiters met een gewicht boven 85 kg kunnen helaas niet meerijden op onze niet al te grote paarden.

Annuleren van de rit dient minimaal een week vooraf te worden doorgegeven. Na verloop van de termijn is restitutie niet mogelijk.
Ook bij het op locatie besluiten niet mee te rijden door angst of andere beperking is er geen restitutie mogelijk.

PaardenRijk behoud zich het recht te besluiten een ruiter niet mee te nemen op de rit indien deze zeer angstig is of een andere beperking heeft wat de veiligheid van deze ruiter en de groep in gevaar kan brengen. Er is dan geen restitutie mogelijk.

Indien vanuit PaardenRijk de rit wordt gecanceld vanwege weersomstandigheden (dit komt zelden voor) of om een andere reden, wordt het volledig betaalde bedrag geretourneerd.

Elke ruiter krijgt een paard of pony toegewezen. Het is niet mogelijk zelf te kiezen met welk paard of welke pony je rijd. Wij kiezen deze aan de hand van de gegevens zorgvuldig voor je uit.