Dijk & strandrit

voor de gevorderde en beginnende ruiter

Een buitenrit bij PaardenRijk, een hele ervaring!

De Dijk & Strandrit is geschikt voor ruiters van beginner tot gevorderd+

De Dijk & strandrit duurt 1,5 uur en is geschikt voor ruiters van beginner tot gevorderd. Kinderen van alle leeftijden kunnen ook deelnemen aan een buitenrit.

Begeleiding

De begeleiding tijdens de buitenritten is op maat en wordt aangepast op kunnen van de ruiters. 

passend paard of pony

Voor elke ruiter wordt er zorgvuldig een passend paard of pony uitgekozen.
De paarden en pony’s van PaardenRijk zijn het allemaal gewend om op buitenrit te gaan en zijn dan ook niet angstig voor verkeer of bijvoorbeeld honden op het strand. Natuurlijk zijn ook deze paarden geen robots, maar zijn zeker allemaal betrouwbare paarden die graag met de kudde naar buiten gaan, hier genieten ze zichtbaar van!

ervaren ruiter

De ervaren ruiter hoeft niet bang te zijn dat een buitenrit met PaardenRijk een ‘saai’ ritje wordt. We rijden altijd met minimaal 2 begeleiders en bij verschil in niveau splitsen we de groep tijdens de rit om met de ervaren ruiters te kunnen galopperen terwijl de rest stapt of draaft. Zo kunnen dus ook gemengde groepen tegelijk mee op buitenrit.

de rit

Als je aan komt bij PaardenRijk mag je helpen met het borstelen en opzadelen van je paard of pony voor we vertrekken.

De strandrit gaat over de dijken, het strand en door het zoute water van het Veerse meer. Een heerlijke afwisselende rit!

Veiligheid

Tijdens de buitenrit is het verplicht om een cap te dragen, deze kun je bij PaardenRijk lenen. Voor minderjarigen is het tevens verplicht om een bodyprotector te dragen, ook deze zijn bij PaardenRijk te leen. Voor volwassenen is dit niet verplicht.

De totale tijdsduur inclusief borstelen en op/afzadelen is 2,5 uur. De kosten voor de Dijk & Strandrit van 1,5 uur zijn 55,- p.p.

Jij wilt ook mee!?

Op het reserveringsformulier geef je je naam, leeftijd, lengte, gewicht en ervaring door om een passend paard aan jou te kunnen koppelen zodat jij een top ervaring zult hebben tijdens jouw Dijk & Strandrit!

Specificatie van de verschillende niveau’s
Lees vóór het reserveren de voorwaarden

Let op!

Voor het welzijn van de paarden geld een gewicht limiet van 85 kg.

Voor de veiligheid van alle ruiters is niet niet mogelijk als onervaren ruiter mee te rijden. Alle ruiters moeten minimaal zelf kunnen sturen en lichtrijden in draf.
Meer informatie over de niveau’s vind je hier.

Alle activiteiten staan in de agenda, zorg dat je aanmeld voor een geplande activiteit.
Privé rit 1,5 uur is in overleg mogelijk, ook voor onervaren ruiters. Vanaf 110,- p.p.

Foto’s

Tijdens de ritten worden er foto’s gemaakt. Benieuwd naar de foto’s? Stuur aan het eind van de dag een berichtje via WhatsApp met aanvangstijd  van de rit. Wacht niet te lang, de foto’s worden regelmatig verwijderd. Het telefoonnummer vind je in de mail die je ter bevestiging van de reservering  hebt ontvangen.

Zie ook

Zonsondergangrit