strand rit

voor de ervaren en onervaren ruiter

Een buitenrit bij PaardenRijk, een hele ervaring!

 

De strandrit is geschikt voor vrijwel iedere ruiter. Er is geen minimum leeftijd of niveau in rijden vereist.

als je nog nooit op een paard gezeten hebt

Je kunt dus ook deelnemen aan een buitenrit als je nog nooit op een paard gezeten hebt evenals ook kinderen van alle leeftijden. Bij wat jongere kinderen wordt de pony vastgemaakt aan het leidpaard voor een betere begeleiding. De begeleiding tijdens de buitenritten is op maat en wordt aangepast op kunnen van de ruiters.

passend paard of pony

Voor elke ruiter wordt er zorgvuldig een passend paard of pony uitgekozen.
De paarden en pony’s van PaardenRijk zijn het allemaal gewend om op buitenrit te gaan en zijn dan ook niet angstig voor verkeer of bijvoorbeeld honden op het strand. Natuurlijk zijn ook deze paarden geen robots, maar zijn zeker allemaal betrouwbare paarden die graag met de kudde naar buiten gaan, hier genieten ze zichtbaar van!

ervaren ruiter

De ervaren ruiter hoeft niet bang te zijn dat een buitenrit met PaardenRijk een ‘saai’ ritje wordt. We rijden altijd met minimaal 2 begeleiders en bij verschil in niveau splitsen we de groep tijdens de rit om met de ervaren ruiters te kunnen galopperen terwijl de rest stapt of draaft. Zo kunnen dus ook gemengde groepen tegelijk mee op buitenrit

de rit

Als je aan komt bij PaardenRijk mag je helpen met het borstelen en opzadelen van je paard of pony voor we vertrekken.

De strandrit gaat over de dijk, het strand, door het Veerse meer en het bos. Een heerlijke afwisselende rit!

cap en bodyprotector

Tijdens de buitenrit is het verplicht om een cap te dragen, deze kun je bij PaardenRijk lenen. Voor minderjarigen is het tevens verplicht om een bodyprotector te dragen, ook deze zijn bij PaardenRijk te leen. Voor volwassenen is het niet verplicht maar wel aan te raden.

Bij de aanvraag geef je je leeftijd, lengte, gewicht en ervaring door zodat we snel een passend paard aan jou kunnen koppelen zodat je een top ervaring zult hebben tijdens jouw buitenrit.

 

Begeleiding

De begeleiding is op maat De rit is ook geschikt voor jonge kinderen, waarbij de pony wordt aangelijnd. Bij verschillende niveau’s splitst de rit onderweg op. De rit duurt ca 1 uur.

Direct een activiteit boeken? Bekijk onze agenda of neem contact op.

Paardenrijk Wolphaartsdijk

Lucinda van Oorschot

Veerweg 38A Wolphaartsdijk

06-54396596

lucinda@paardenrijkwolphaartsdijk.nl