AVONTUUR RIT

voor de gevorderde ruiter

Dé rit voor ervaren ruiters, van wel 3,5 uur

De Avontuurrit is een 3,5 uur durende rit en alleen geschikt voor ruiters die al veel ervaring hebben. Dit is een vlotte en prachtige rit. We rijden door de Zeeuwse polders, over stille dijken, langs mooie oevers, en een uitgestrekt natuurgebied. Door dichte bossen, over het strand en door het water in het Veerse meer.

Voor elke ruiter wordt er zorgvuldig een passend paard of pony uitgekozen.
De paarden en pony’s van PaardenRijk zijn het allemaal gewend om op buitenrit te gaan en zijn dan ook niet angstig voor verkeer of bijvoorbeeld honden op het strand. Natuurlijk zijn ook deze paarden geen robots, maar zijn zeker allemaal betrouwbare paarden die graag met de kudde naar buiten gaan, hier genieten ze zichtbaar van!

Galopperen

Deze rit bevat veel galopperen en ook langere stukken achter elkaar. De galop moet je daarom echt goed beheersen. Wees je er bewust van dat galopperen gegarandeerd is en we niet kunnen aanpassen op een ruiter die het niveau niet beheerst. Deze rit is echt een avontuurlijke rit en een topper onder de buitenritten!
Meer informatie over de niveau’s vind je hier.

Droge kleding

Als toetje galopperen we zelfs op de door het water, neem dus droge kleding mee! Het zou goed kunnen dat je flink nat wordt.
Zeker voor de galop liefhebber echt een aanrader!

Tijdens de buitenrit is het verplicht om een cap te dragen, deze kun je bij PaardenRijk lenen. Voor minderjarigen is het tevens verplicht om een bodyprotector te dragen, deze zijn eveneens bij PaardenRijk te leen. Voor volwassenen is het niet verplicht maar wel aan te raden.

De totale tijdsduur inclusief borstelen en op/afzadelen is 4,5 uur. De kosten voor de Avontuurrit van 3,5 uur zijn 100,- p.p. incl. een ijsje onderweg (wanneer geopend).

Op deze rit wil je zeker mee!

Op het reserveringsformulier geef je je naam, leeftijd, lengte, gewicht en ervaring door om een passend paard aan jou te kunnen koppelen zodat jij een top ervaring zult hebben tijdens jouw Avontuurrit!

Specificatie van de verschillende niveau’s
Lees vóór het reserveren de voorwaarden

Let op! Voor het welzijn van de paarden geld een gewicht limiet van 85 kg.

Let op! Alle activiteiten staan in de agenda, zorg dat je aanmeld voor een geplande activiteit. 

Foto’s

Tijdens de ritten worden er foto’s gemaakt. Benieuwd naar de foto’s? Stuur aan het eind van de dag een berichtje via WhatsApp met aanvangstijd  van de rit. Wacht niet te lang, de foto’s worden regelmatig verwijderd. Het telefoonnummer vind je in de mail die je ter bevestiging van de reservering  hebt ontvangen.