paardrij les

Paardrijles bij PaardenRijk is niet zomaar paardrijles!

De paarden worden zo paardvriendelijk mogelijk gehouden en bereden dus ook de lessen zijn hierop gebaseerd. Je vormt een team met je paard of pony. We zoeken de beste matches uit. Voor het paard is het fijn dat zij niet tig verschillende ruiters op haar rug krijgt en voor jullie beide is het dé manier om ook echt een team te gaan vormen.

een team vormen met het paard

Buitenom het rijden in de bak zorg je ook echt voor je paard. De paarden lopen maximaal 2 maal een les per dag waardoor je in ieder geval de mogelijkheid hebt om op of af te zadelen en te borstelen. Verder wordt er af en toe afgewisseld met werken met het paard aan de hand (grondwerk), zonder zadel rijden en springen.

paardvriendelijke methodes

Het rijden en werken met de paarden is gebaseerd op Centured Riding en Acedemische rijkunst. Dit zijn zeer paardvriendelijke methodes die de basis zijn voor alle richtingen zoals dressuur, springen en western rijden. Door lichaamsbewustzijn te ontwikkelen leer je op een ontspannen manier met zo min mogelijk druk te rijden en je paard begrijpen in zijn lichaam en geest.

groepslessen

De lessen zijn geschikt voor kinderen en volwassen. Er wordt vooraf gekeken welk groepje de beste match zou zijn en bij jongere kinderen starten we eerst met de ponyclub om op een hele luchtige manier kennis te maken met het paardrijden.

Momenteel worden er vaste groepslessen voor kinderen gegeven op woensdag, donderdag en vrijdag. Deze worden per kwartaal vast gelegd met een vast groepje van maximaal 6 ruiters. Losse groepslessen voor kinderen van maximaal 6 of maximaal 3 ruiters zijn er op zaterdag en in vakanties.

Voor volwassenen zijn er losse groepslessen voor maximaal 3 ruiters op dinsdag, donderdag en zaterdag.

De Lessen worden gegeven door gecertificeerd centured riding instructeur Lucinda.