kinder feestje

Een écht paardenfeestje

Welk Paarden meisje wil dat nou niet? Een ECHT paardenfeestje!

De kinderen die al bij PaardenRijk rijden vinden het geweldig om eens een keer hun pony te laten zien aan al hun vriendjes en vriendinnetjes. Natuurlijk zijn ook de kinderen die nog nooit bij PaardenRijk zijn geweest welkom om hun kinderfeestje te komen vieren.

De kinderfeestjes zijn enkel nog mogelijk op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur m.u.v. juli en augustus. Ivm het toegenomen aantal groepslessen is door de week niet meer mogelijk om een feestje te organiseren bij PaardenRijk.

Ponyclub

Van 10.00 tot 12.00 uur starten we met de ponyclub. Deze is ook toegankelijk voor andere kinderen.
Vooraf gaan we de pony’s uitgebreid borstelen en opzadelen waar de kinderen de pony’s een beetje leren kennen en wennen aan de omgang met deze grote dieren. Meestal zijn er wel kinderen bij die dit helemaal niet gewend zijn en vinden het soms nog een beetje eng. In 2 tallen gaan de kinderen een pony verzorgen en misschien wel vlechtjes en staartjes maken. Lekker tuttelen dus. Na het opzadelen krijgen de kinderen wat te drinken en lekkers.

Ponyrijden

Het hoogtepunt van spanning is natuurlijk het paardrijden zelf. 
Op naar de rijbak waar we lekker gaan paardrijden! We doen altijd een leuke activiteit waarbij het ene kind rijd en de ander de pony leid aan een touw, na een tijdje wisselen we dit om.
De kinderen worden hierin begeleid en vrijwel altijd besluiten ook de kinderen die het niet van zichzelf gedacht hadden om toch op de pony te stappen en een rondje te rijden.

Pannenkoeken

 Met de lunch eten we pannenkoeken in de gezellige kantine of buiten in de grote tuin aan de picknicktafel. Nu is er ook tijd om cadeautjes uit te pakken en te zingen voor de jarige.

Huifkar

Een tochtje met de huifkar kan eigenlijk ook niet op een kinderfeestje ontbreken. Het is altijd gezellig achterin de wagen. De kinderen vinden het geweldig om met de huifkar er op uit te gaan en helemaal als de paarden ook nog eens in galop gaan en de huifkar toch best een beetje stuitert over de onverharde weg.

 

 

Heb je zelf andere leuke ideeën voor activiteiten bij PaardenRijk? Dan zijn hier ook mogelijkheden toe!